Home > Recepten

Oesterzwammen met artisjokbodems op toast

1 blik artisjokharten

150 g oesterzwammen

1 teentje knoflook

2 lepels olijfolie

2 bosuitjes

2 takjes peterselie

2 lepels droge sherry

6 sneetjes witbrood
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de artisjokharten uitlekken. Snij artisjok en oesterzwammen in grove stukken.

Plet de knoflook. Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes 1 minuut.

Neem de knoflook eruit de doe artisjok en oesterzwammen erin, bak 5 minuten op middelhoog vuur en schep af en toe om.

Snij de bosui in ringetjes.

Knip de peterselie in een kopje fijn.

Meng peterselie en bosui door het groentemengsel, blus met sherry af en bak 1 minuut tot het vocht is verdampt.

Rooster het brood, verdeel het groentemengsel erover en snij het brood doormidden.

Warm of koud serveren.