Home > Recepten

Portobello's met balsamicosiroop

2 portobello's

1 teentje knoflook

3 lepels olijfolie

3.5 lepel balsamico-azijn

zout

peper

1 zakje veldsla met bietjes (AH)

1 theelepel groene pesto



Portobello's zijn reuzenchampignons.
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Haal de steeltjes van de portobello's en snij die in plakjes. Snij de hoeden horizontaal doormidden (als een broodje).

Snipper de knoflook. Verhit 2 lepels olie in de koekenpan, bak portobellohoedjes en -stelen met de knoflook zachtjes 5 minuten, halverwege voorzichtig keren.

Kook 3 lepels azijn in een steelpan tot de helft in.

Roer 1 lepel olie en 1 cth niet-ingekookte azijn tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla over 2 borden en besprenkel met de dressing.

Leg de onderkant van de portobello's erop en bestrijk dun met pesto. Doe de bovenkant van de portobello's erop.

Schep op elke hoed de gebakken steeltjes en ½ lepel ingekookt azijn.

Serveren met stokbrood.

Notities

Lekker met stokbrood