Home > Recepten

Roquefortterrine met gerookte zalm (magnetron)

50 g boter

50 g bloem

3 dl melk

200 g Roquefort (verkruimeld)

8 blaadjes gelatine

2 eieren (gesplitst)

50 g gerookte zalm

50 g Mon Chou

4 lepels bieslook

1 lepel dillegroen

2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Pâté's; Kaasgerechten; Visgerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Doe de boter in een maatje, smelt onafgedekt 2-3 minuten op 700 watt, roer de bloem erdoor, schenk de melk erbij en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt. Goed mengen.

Week de gelatine in ruim water. Sla de eiwitten stijf met iets zout.

Meng roquefort en de dooiers door de botersaus. Los de gelatine op (onafgedekt ±20 seconden op 700 watt), en meng door het roquefortmengsel. Koel af tot het een beetje lobbig wordt.

Leg de zalmplakjes naast elkaar in de lengte van de vorm.

Zet de Mon Chou ±30 seconden onafgedekt op 700 watt en bestrijk de zalm ermee, bestrooi ruim met dilleblad en bieslook. Rol de zalm op tot één rolletje.

Sla de slagroom en spatel met het eiwit door het lobbige roquefortmengsel.

Vul de vorm voor 1/3 met het roquefortmengsel, leg de zalmrol erop, doe de rest van de Roquefort, even tegen het aanrecht tikken om luchtbellen eruit te laten.

Laat minstens 4-6 uur in de koelkast opstijven. In plakken serveren.

Notities

Lekkermet zalmeitjes en ezelsorensalade met walnoten.