Home > Recepten

Tomaten gelatinerand

800 g gepelde tomaten uit blik

2 selderijstengels of 1/2 theelepel selderijzout

4 takjes peterselie

2 laurierblaadjes

10 peperkorrels

1 theelepel suiker

cayennepeper

zout

zwarte peper

25 a 30 g gelatinepoeder
  • Omschrijving recept: Buffetgerechten; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Doe alles behalve de gelatine in een pan en breng langzaam aan de kook, laat onder een deksel 20 minuten zachtjes koken.

Haal de laurier eruit en pureer alles, meet hoeveel er is, er moet minstens ¼ l vocht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Los het poeder op in genoeg warm water tot er totaal 1 l vocht is, giet bij de tomatenprut en meng goed. Doe in de ringvorm en laat afkoelen.

Vóór het opdienen de vorm even in heet water doen, dan op een schaal storten en het gat vullen met in 'opmerkingen' beschreven mengsels.

Notities

Leuk voor een lopend buffet, het centrum kan dan gevuld worden met kleingesneden hardgekookte eieren die vermengd zijn met room en wat bieslook, of komkommerblokjes/garnalen vermengd met 5 lepels room of yoghurt, 2 theel. olijfolie, 1 theel. citroensap, zout, peper en cayennepeper.

Benodigdheden

Gebruik een ring van 1,5 l inhoud