Home > Recepten

Venkelpastei

500 g venkelknol

2 preien

100 g tarwebloem

100 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel zout

1 ei

80 g boter

melk

150 g rookkaas in plakken

150 ml slagroom

150 g geraspte Goudse kaas
  • Omschrijving recept: Pâté's; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Maak 500 g venkelknol schoon, halveer ze, kook 30 minuten in ruim water. Uitlekken en afkoelen. In plakjes snijden.

Bak 2 schoongemaakte en in plakken gesneden prei zacht in boter op klein vuur.

Vet een vorm van 28 cm doorsnee in.

Meng 100 g tarwebloem, 100 g zelfrijzend bakmeel en 1 theel. zout, snij met 2 messen 80 g zachte boter erdoor, meng met 1 ei nr.3 en 2 lepels melk. Kneed snel tot een soepele bal, voeg eventueel 1-2 lepels melk extra toe. Rol uit tot een lap met een doorsnee van 32 cm en voer de vorm ermee.

Bedek de bodem met de prei en 150 g rookkaas in plakken. Dan de venkel erop. Meng 1½ dl slagroom en 150 g geraspte Goudse en schenk erover. Zet in een oven op de één na onderste richel en bak 40-45 minuten op 200°.

Benodigdheden

Voor een vorm van 28 cm doorsnee.