Venkelpastei |
|
500 g venkelknol 2 preien 100 g tarwebloem 100 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel zout 1 ei 80 g boter melk 150 g rookkaas in plakken 150 ml slagroom 150 g geraspte Goudse kaas |
|
BereidingMaak 500 g venkelknol schoon, halveer ze, kook 30 minuten in ruim water. Uitlekken en afkoelen. In plakjes snijden.Bak 2 schoongemaakte en in plakken gesneden prei zacht in boter op klein vuur. Vet een vorm van 28 cm doorsnee in. Meng 100 g tarwebloem, 100 g zelfrijzend bakmeel en 1 theel. zout, snij met 2 messen 80 g zachte boter erdoor, meng met 1 ei nr.3 en 2 lepels melk. Kneed snel tot een soepele bal, voeg eventueel 1-2 lepels melk extra toe. Rol uit tot een lap met een doorsnee van 32 cm en voer de vorm ermee. Bedek de bodem met de prei en 150 g rookkaas in plakken. Dan de venkel erop. Meng 1½ dl slagroom en 150 g geraspte Goudse en schenk erover. Zet in een oven op de één na onderste richel en bak 40-45 minuten op 200°. BenodigdhedenVoor een vorm van 28 cm doorsnee. |
Home > Recepten