Home > Recepten

Kipleverpâté, eenvoudig, uit de magnetron

500 g kippenlever

1 uitje

1 dl kipbouillon

tijm

4 plakjes mager ontbijtspek

50 g boter

1 lepel Madera

zout

peper

gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Pâté's; Kipgerechten; Magnetron

Bereiding

Snij de levertjes in vieren, snipper het uitje. Doe levertjes, ui, bouillon en tijm in een ovenvaste schaal en zet afgedekt eerst 3-4 minuten op 700 watt en dan 9-10 minuten op 490 watt. Zeven en het vocht bewaren.

Doe de plakjes spek tussen een dubbele laag keukenpapier en zet 3-4 minuten op 700 watt zodat het knapperig wordt, koel af en verbrokkel ze.

Pureer de vleesmassa, voeg toe het vocht, spek, boter, Madera, zout en peper.

Doe de pâté in de vorm, laat in de koelkast opstijven, bestrooi met peterselie en serveer met geroosterd brood.

Notities

Lekker met geroosterd brood

Benodigdheden

Voor een decoratieve schaal van 1 l.