Kipleverpâté, eenvoudig, uit de magnetron |
|
500 g kippenlever 1 uitje 1 dl kipbouillon tijm 4 plakjes mager ontbijtspek 50 g boter 1 lepel Madera zout peper gehakte peterselie |
|
BereidingSnij de levertjes in vieren, snipper het uitje. Doe levertjes, ui, bouillon en tijm in een ovenvaste schaal en zet afgedekt eerst 3-4 minuten op 700 watt en dan 9-10 minuten op 490 watt. Zeven en het vocht bewaren.Doe de plakjes spek tussen een dubbele laag keukenpapier en zet 3-4 minuten op 700 watt zodat het knapperig wordt, koel af en verbrokkel ze. Pureer de vleesmassa, voeg toe het vocht, spek, boter, Madera, zout en peper. Doe de pâté in de vorm, laat in de koelkast opstijven, bestrooi met peterselie en serveer met geroosterd brood. NotitiesLekker met geroosterd broodBenodigdhedenVoor een decoratieve schaal van 1 l. |
Home > Recepten