Kipcocktail met aardbeien, Brie en gembersaus |
|
2 kipfilets a 100 g zout peper 1/2 theelepel kerrie 25 g boter 100 g roombrie 2 gemberbolletjes 4 lepels zonnebloemolie 4 lepels citroensap 2 lepels gembersiroop 1 theelepel dijonmosterd 100 g aardbeien 4 blaadjes sla 4 takjes selderij |
|
BereidingHalveer de kipfilets in de lengte en snij de helften overdwars in heel dunne reepjes. Bestrooi met zout, peper en kerrie. Verhit de boter in de koekenpan en roerbak de kip 3 minuten. Laat afkoelen.Snij de Brie in plakken en de plakken overdwars in repen en dek tot gebruik af met folie. Snij de gember heel fijn. Roer olie, citroensap, gembersiroop en mosterd tot een sausje. Roer de gember erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snij de aardbeien in plakjes. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep het sausje nogmaals door. Meng kip, aardbeien, Brie en het sausje luchtig door elkaar en verdeel over de coupe. Garneer elke coupe met een takje selderij en serveer met driehoekjes geroosterd witbrood en boter. NotitiesLekker met geroosterd witbrood en boter |
Home > Recepten