Home > Recepten

Kipgelei met perzik in aspic uit de magnetron:

4 kipfilets

250 ml witte wijn

1 ui

10 blaadjes gelatine

6 tomaten

1/2 literblik perziken

350 ml kipbouillon

4 takjes dragon

zout

peper
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Kipgerechten; Magnetron

Bereiding

Doe de kipfilet in een ovenschaal, doe de wijn erbij, dek af en zet 10-12 minuten op 490 watt.

Snipper het ui, week de gelatine in ruim water.

Zet de tomaten 20 seconden in bijna kokend water, trek de velletjes eraf, snij in partjes en verwijder zaad en zaadlijsten. Laat de perziken uitlekken en snij klein.

Haal de kip uit het vocht en zeef het vocht, meng het vocht met de bouillon en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Knijp de gelatine uit, los op in een ovenvast schaaltje (±20 seconden op 700 watt) en roer door het bouillonmengsel.

Schenk 2 cm vocht in de vorm en laat in de koelkast stijf worden. Leg er 2 takjes dragon op, dan 2 kipfilets, afdekken met de helft van tomaat en perzik, bouillon erop, en alles herhalen. Eindigen met bouillon. Dan 12 uur in de koelkast.

Vlak voor serveren de terrine in heet water dompelen, op een schaal storten en in plakken snijden.

Notities

Lekker met cumberlandsaus