Home > Recepten

Kipleverparfait

750 g kiplever

melk

geklaarde boter

300 g boter

1 lepel cognac

tabasco

zout

peper

1 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Kipgerechten

Bereiding

Doe 750 g kiplever ½ uur in melk. Zet een pâtévorm van 1 ½ l 30 minuten in het vriesvak. Bedek dan alle wanden met gesmolten geklaarde boter en zet koel weg.

Bak de levertjes in 3 porties van buiten bruin en van binnen rozig en haal 2 porties door de foodprocessor.

Meng met 300 g romig geklopte boter, 1 lepel cognac, tabasco, zout en peper.

Wrijf door een zeef, spatel er 1 dl slagroom door.

Leg de helft in de vorm, doe daarop de hele levertjes en dan de rest.

Zet 15 minuten in de koelkast, dek af met gesmolten geklaarde boter en laat 4 uur opstijven.