Home > Recepten

Kipragoût 2

1 kip

water

zout

100 g kalfsgehakt

100 g verse champignons

0,5 l kippenbouillon

45 g boter

45 g bloem

1 eetlepel witte wijn

0,5 dl slagroom

zout

peper
  • Omschrijving recept: Ragoût; Kipgerechten
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Was de kip en kook ze in ruim water met zout en kruiden in circa 1,5 uur gaar. Haal het vlees van het karkas en snijd het in stukjes. Bewaar de bouillon.

Vorm van het gehakt kleine balletjes en kook deze 5-10 minuten met de champignons in de kippenbouillon. Zeef de bouillon.

Maak van boter, bloem en 6 dl bouillon een gebonden saus. Maak de saus af met wijn en slagroom.

Verwarm vlees en champignons in de saus.

Breng op smaak met zout en peper.