Kip-tomaattaart, gerookte |
|
4 plakjes bladerdeeg 1 tomaat 1/2 zakje verse dragon (AH) 2 eieren 50 ml slagroom zout peper 25 g geraspte belegen kaas 75 g gerookte kipreepjes 30 g rucola 1 lepel mosterd-honingdressing (AH-Huistraiteur) 1/2 lepel olie om in te vetten |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°.Snij de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in reepjes. Hak de dragon fijn. Klop de eieren los met slagroom, zout en peper, schep dragon, kaas, kip en tomaat erdoor. Vet 4 uitsparingen in de vorm in met olie. Bekleed met bladerdeeg, snij overtollig deeg weg. Schep het eiermengsel erin. Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de taartjes uit de vorm en laat eventueel afkoelen tot lauwwarm. Snij de rucola grof en verdeel over 4 borden, besprenkel met de dressing en zet de taartjes erop. BenodigdhedenGebruik een muffinvorm met uitsparingen van 6-7 cm. |
Home > Recepten