Home > Recepten

Garnalencocktail, Chinees

8 shiitakes

1 tomaat

200 g gepelde Hollandse garnalen

50 g alfalfa

sla

3 lepels rijstazijn

4 lepels tomatenketchup

1 theelepel gembersiroop

2 lepels sojasaus

tabasco

2 lepels bieslook

6 lepels slaolie

3 lepels sesamolie
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: silleke (Smulweb)

Bereiding

Snijd de shii-take in reepjes.

Ontvel en halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Meng met de paddestoelen, garnalen en alfalfa.

Leg in 8 kleine coupes wat sla en verdeel het mengsel hierover.

Maak de saus van de rijstazijn, tomatenketchup, gembersiroop, sojasaus, paar druppels tabasco, bieslook, slaolie en sesamolie. Schep dit erover.