Home > Recepten

Garnalen in wijnsaus uit Chili, grote

0,33 kop droge witte wijn

1/4 kop wijnazijn

1 lepel mosterd

2 lepels geraspte verse mierikswortel

2 lepels ketchup

4 teentjes knoflook

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 kop olie

16 a 20 grote garnalen met staartstuk

slablaadjes

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Sausjes; Chileens
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de wijn, azijn, mosterd, mierikswortel, ketchup, knoflook, zout, cayennepeper en olie in een mixer en klop het tot een gladde saus.

Doe de garnalen in een kom en bedek ze met de saus.

Dek de kom af en laat hem minstens 8 uur in de koelkast afkoelen.

Schik de slablaadjes in cocktailglazen en doe daar de garnalen op.

Schep met een lepel wat van de marineersaus over de garnalen en bestrooi ze met paprikapoeder.