Home > Recepten

Hoi mangpo ob mor din (mosselen met kruiden)

1/2 citroen

1 rode Spaanse peper

3 bosuitjes

6 takjes koriander

2 kg mosselen

1/2 theelepel gemalen kardamom

1 theelepel laos

1 theelepel sereh

1 visbouillonblokje
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Thais
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers de citroen uit.

Verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper in dunne reepjes.

Snij de bosui in kleine ringetjes.

Knip de koriander in een kopje.

Zoek de mosselen uit.

Breng in de soeppan ½ liter water met de kardamom, laos, sereh, 1 lepel citroensap en helft van de citroenrasp aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de mosselen toe en kook de mosselen gaar.

Schep de mosselen uit de pan en houd onder alufolie warm.

Peper, rest van citroensap en -rasp en bosui aan het kookvocht toevoegen en aan de kook brengen, laat onafgedekt 2 minuten koken.

Schenk het kookvocht over de mosselen, strooi de koriander erover en serveer meteen.

Benodigdheden

Nodig: soeppan van 4 liter, diepe schaal van 4 liter