Home > Recepten

Makreelsalade met kiwi, lauw

3 bosuitjes

500 g gerookte makreel

6 rijpe kiwi's

1 zak gemengde sla of veldsla

2 lepels rode wijnazijn

2 theelepels balsamico-azijn

2 lepels rode port

1 theelepel mosterd

zout

peper

4 lepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Roer de azijnen, port, mosterd, zout en peper door elkaar tot de zout is opgelost. Klop in een dun straaltje de olie erdoor.

Snij de bosuitjes in ringetjes.

Laat de makreel op kamertemp komen.

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Leg de vis op zijn velkant in een ovenschaaltje en zet 5 minuten in de magnetron of 2minuten op 400 watt.

Haal het vel van de vis en verbrokkel het vlees in flinke stukken.

Schil de kiwi's en snij ze in de lengte in parten.

Verdeel de sla over de bordjes, verdeel de makreel erover, garneer met vinaigrette, bosui en kiwi en serveer meteen.