Home > Recepten

Pasta met gebakken gamba's en tomaten-cognacsaus

1 ui

4 takjes peterselie

1.5 lepel maïsolie

3 lepels tomatenketchup

1 lepel cognac

1 theelepel milde paprikapoeder

65 ml crème fraîche

cayennepeper

200 g gamba's

75 g tagliatelle

1 teentje knoflook
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Garnalengerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui.

Houd 2 toefjes peterselie achter, knip de rest boven een kopje.

Verhit de olie, fruit ui en peterselie zachtjes 4 minuten zonder te verkleuren. Voeg ketchup, cognac en paprikapoeder toe en laat in 5 minuten zachtjes tot de helft inkoken.

Zeef in een andere pan, druk met een lepel goed het vocht uit de zeef. Breng opnieuw aan de kook en roer de crème fraîche erdoor. Op smaak brengen met cayennepeper.

Breng water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar.

Pel de gamba's en halveer ze in de lengte, verwijder het zwarte darmkanaal en dep droog met keukenpapier.

Pel en halveer de knoflook.

Verhit de olie in een wok, roerbak de knoflook 1 minuut en haal uit de pan. Roerbak dan de gamba's in 2 minuten tot ze lichtroze kleuren.

Verwarm de saus opnieuw.

Verdeel de tagliatelle over 2 diepe borden, verdeel de saus erover en leg de gamba's erop. Garneren met een toef peterselie.