Home > Recepten

Viskoekjes met selderijcrème

175 g kabeljauwfilet

75 g surimiflakes

¾ zakje verse slakruiden (AH)

2 lepels crème fraîche

1 eiwit

2.5 lepels maïzena

1 lepel Thaise vissaus

zout

peper

75 g polenta of couscous

3 lepels zonnebloemolie

4 lepels knolselderijpuree

1 dl droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de kabeljauw in stukjes.

Snij de surimi in kleine stukjes. Hou de kervel uit de kruiden apart, snij de rest fijn.

Pureer de vis met 1 lepel crème fraîche.

Eiwit, kruiden en maïzena erdoor mengen tot een smeuïge samenhangende massa, eventueel meer maïzena toevoegen. Roer de surimi en vissaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vorm met natte handen 8 koekjes, wentel door de polenta en druk het korstje goed aan. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Bak de koekjes in 6 minuten gaar. verwarm de selderijpuree ondertussen met 1 lepel crème fraîche en roer scheutje voor scheutje de wijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de crème over 4 diepe borden.

Doe de viskoekjes erin en garneer met takjes kervel.