Home > Recepten

Vistimbaaltjes met garnalensaus uit de magnetron

250 tot 300 g koolvis of schelvisfilet

1 ei

1 dooier

1 dl slagroom

zout

peper

4 takjes peterselie

25 g bloem

25 g boter

1 dl witte wijn

2 dl melk

1/2 visbouillonblokje

100 g garnalen

1 lepel tomatenketchup

4 kerstomaatjes
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten; Garnalengerechten; Sausjes; Magnetron
  • Bron: Libelle

Bereiding

Snij de vis klein en maal in de keukenmachine. Voeg ei, dooier en slagroom toe en draai de machine nog 1 minuut.

Knip de peterselie fijn, voeg de helft ervan samen met zout en peper bij de vispuree.

Vet 4 kopjes of vormpjes van 1.5 dl royaal in met boter en schep de vismassa erin. Druk aan met een lepel en strijk glad. Dek af en zet 10 minuten in de magnetron (350 watt).

Smelt de boter in een ruime kom 30-60 seconden op 750 watt, roer de bloem erdoor en klop wijn, melk en bouillonblokje erdoor.

Laat de saus op 750 watt in 3 minuten binden, elke minuut goed gladroeren.

Roer garnalen en de ketchup erdoor en verwarm 30 seconden op 750 watt.

Stort de timbaaltjes, schep de saus eromheen.

Snij de tomaatjes in kwartjes en leg erbij.

Garneer met de rest van de peterselie.