Home > Recepten

Consommé van grijze garnalen

Voor de gevogeltefond:

2 wortelen

1 ui

1 preistaaf

1 groene selder

5 tot 6 liter water

1 takje tijm

1 blaadje laurier

zout

10 geplette peperbollen

3 kippenkarkassen of 1 soepkip



Voor het klaren:

2 wortelen

1 preistaaf

1/2 bleekselder

3 el tomatenpuree

zout

5 geplette peperbollen

1 teentje look

1 takje tijm

1 blaadje laurier

12 tot 14 zuivere eiwitten

1 kg ongepelde verse garnalen (gemalen of zeer klein gehakt)



Voor het garnituur:

1 wortel

1/4 komkommer

300 gr verse gepelde garnalen

1 tak bleekselder

enkele kervelplukjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 10
  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Voor de fond:

Reinig de groenten en breng ze ongesneden in gezouten water aan de kook, samen met de tijm, de laurier en de geplette peperbollen.

Voeg de kippenkarkassen erbij als het water kookt.

Laat 45 minuten trekken.

Ontschuim en ontvet regelmatig. Giet door een zeef en laat afkoelen.



Voor het klaren:

Snijd de groenten in dobbelsteentjes en meng ze met de tomatenpuree, de kruiden en een klein scheutje water.

Voeg de eiwitten erbij en klop het geheel goed los met een klopper.

Voeg er de fijngemalen, niet gepelde garnalen bij. Giet de gevogeltefond erop.

Breng aan de kook en roer met een houten lepel zeer regelmatig zodat de eiwitten niet verbranden.

Laat 50 minuten trekken op een laag vuurtje, niet meer laten doorkoken en zeker niet meer roeren. De koek, gevormd door de eiwitten, mag niet gebroken worden.

Zeef door een vochtige neteldoek.

Snijd de garnituurgroenten in fijne dobbelsteentjes en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.

Verfris ze en laat ze dan uitlekken.

Doe het garnituur en de gepelde garnalen in een voorverwarmde soepkom.

Giet de consommé erover en voeg er de kervelplukjes bij.