Home > Recepten

Komkommersoep, klassiek gebonden

2 uien

2 preiwitten

boter

2 aardappelen (bintjes)

2 komkommers

1,5-2 I goed ontvette gevogeltebouillon

peper en zout



Voor het garnituur:



1/2 komkommer

1 el olijfolie

1 el kervelplukjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1 Reinig de uien en de prei. Versnipper ze zeer fijn en stoof ze blond in een nootje boter.

2 Ondertussen schilt u de aardappelen en 1,5 komkommer (zonder pitjes) en snijdt u ze in stukjes (zie Tips).

3 Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de in stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe.

4 Laat de soep onder deksel gedurende 30 à 40 min. gaarsudderen.

Mix de soep, schil de resterende halve komkommer niet, maar verwijder wel de pitjes met een koffielepel. Snijd hem in mooie halve maantjes van 3 à 4 mm. dik.

5 Verhit een pan met een weinig olijfolie en bak de stukjes snel krokant gaar.

6 Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes



Tip: Als de pitjes in de komkommer wat te dik zijn, verwijder ze dan met een koffielepel vooraleer u ze aan de soep toevoegt.