Home > Recepten

Komkommersoep 1

1 komkommer

3 dl kippenbouillon

1 eierdooier

5 muntblaadjes

2 el room

peper

4 muntblaadjes ter versiering.
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de komkommer met een dunschiller en boor er met een pommes-parisienneboor 20 knikkers uit. Deze balletjes als garnituur bewaren. De rest van de komkommer in de lengte doorsnijden, de zaadjes met een lepel verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.

Deze stukjes met de bouillon en 5 muntblaadjes in een blender fijnmalen.

Zeef de komkommerbouillon en breng ze aan de kook. De room en de eierdooier mengen tot een liaison. De warme bouillon juist voor het opdienen van het vuur halen en de liaison met een garde al kloppend door de Soup slaan. Vanaf dit moment mag de Soup niet meer koken. Op smaak brengen met peper en versieren met komkommerballetjes en muntblaadjes.