Home > Recepten

Kruidenbouillon met deeghoedje

1 ui

500 gr kalfsbotten, in stukken

300 gr runderpoelet

2 wortels, in stukken

1 stengel bleekselderij, in stukken

Bouquet garni van tijm, peterseliestengels,laurier en peperkorrels

2 eiwitten

200 gr soepgroenten

200 gr kalfs- of rundergehakt

6 el verse tuinkruiden

4 plakjes bladerdeeg

2 el sesamzaad
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 225øC. Ui pellen en halveren. Botten, poelet, ui, wortels en bleekselderij in braadslee doen. In midden van oven in 40 min. laten kleuren. Overdoen in grote soeppan en 1 l koud water bijschenken. Aanbaksel in braadslee met wat water losroeren en ook in de pan schenken. Alles aan de kook brengen en regelmatig afschuimen.

Bouquet garni toevoegen en bouillon op laag vuur 4 uur laten trekken.

Bouillon door doek zeven. Laten afkoelen.



Oven voorverwarmen op 200øC. Eiwitten halfstijf kloppen.

Soepgroenten, gehakt en eiwit aan bouillon toevoegen en al roerend langzaam aan de kook brengen. Blijven roeren tot schuimlaag ontstaat.

Dan door doek zeven. Tuinkruiden toevoegen.



Soep in kommen scheppen. Afdekken met plakje bladerdeeg. Bestrooien met rand sesamzaad. In 20 min. goudbruin bakken.

Benodigdheden

4 ovenvaste soepkoppen