Lentesoep |
|
1.5 l instant bouillon 125 gr lange korrelrijst 1 prei een stukje soepselderij 1/2 jonge bloemkool 4 jonge worteltjes 150 gr verse doperwtjes 50 gr kervel peper, zout |
|
BereidingBreng de bouillon aan de kook met de rijst.Dek de pan af en schakel het vuur lager zodra de bouillon kookt. Maak ondertussen de groenten schoon, snijd de prei in dunne ringen en de soepselderij in stukjes. Hak de geschilde worteltjes in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Dop de erwtjes. Voeg de groenten na 10 minuten bij de bouillon en laat nog 10 minuten zachtjes koken zonder deksel. Snijd de topjes van de kervel en was ze. Doe ze met een pollepel bouillon in een kom en mix ze fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de kervel erdoor. Warm nog even door zonder te laten koken en dien meteen op. |
Home > Recepten