Soep van bospaddestoelen, romige |
|
2 uien 2 wortelen 5 koffielepels olijfolie 500 gr runderschenkel 1 dl gin 2 seldertakjes 5 jeneverbesjes 20 gr droge boleten boter 30 gr bloem 2 dl room 4 sneetjes wit brood 100 gr girollen of cantharellen 2 el gehakte bieslook peper en zout |
|
BereidingPel de uien en hak ze in stukken. Maak de wortelen schoon en hak ze eveneens in grove stukken. Giet 4 koffielepels olijfolie in een hoge kookpan en bak er de runderschenkel aan alle zijden in aan.Voeg er de gehakte ui en de wortel aan toe en laat even bruinen. Giet er de gin over en flambeer de bereiding. Blus met 2 liter water. Maak de seldertakjes schoon en snijd ze in stukken. Voeg deze, samen met de jeneverbessen en de boleten, bij de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en laat de bouillon ca 4 uur, juist onder het kookpunt, trekken. Giet hem vervolgens door een zeef. Smelt 30 gr boter en roer er de bloem onder. Bind de bouillon met deze roux en voeg er de room aan toe. Laat de soep zachtjes inkoken. Verwijder de korsten van het brood en snijd het in kleine blokjes van ca 1/2 cm. Smelt een nootje boter en bak de broodkorstjes krokant. Verwarm de rest van de olijfolie en bak er even de girollen in. Roer er het gehakte bieslook onder. Schep de hete soep in 4 soepborden, leg de girollen in het midden en strooi er de broodkorstjes rond. |
Home > Recepten