Home > Recepten

Roomsoepje van gerookte forel en aspergepunten

2 forelfilets

2 preiwitten

2 aardappelen

boter

1 l kippenbouillon

2 dl room

4 witte asperges

4 groene asperges

1 eierdooier

1 mespunt saffraanpoeder

8 kleine ronde toastjes

4 koffielepels foreleitjes (of zalmeitjes)

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de forelfilets in gelijkmatige ruitjes.

Bewaar de reststukjes voor de bouillon.

Maak de preiwitten schoon en snijd ze heel fijn.

Schil de aardappelen en snijd ze eveneens heel klein.

Stoof de prei- en aardappelstukjes in een nootje boter maar laat ze niet kleuren. Voeg er de forelresten en de kippenbouillon aan toe en laat de soep ca 30 minuten koken. Mix ze vervolgens fijn en giet ze door een zeef.

Breng de soep, samen met de room, opnieuw aan de kook en breng ze op smaak met peper en zout.

Schil de asperges, snijd de koppen op 5 cm af en verdeel de steeltjes in kleine stukjes. Voeg dit alles bij de roomsoep en laat ze nog ca 10 minuten pocheren.

Kleur de soep tenslotte met het saffraanpoeder.

Vul een kopje met soep en klop er de eierdooier in los. Roer dit vervolgens onder de rest van de soep en houd ze warm maar laat ze niet meer koken.

Beleg de toastjes met de foreleitjes. Schep de soep in 4 warme borden en zorg ervoor dat er in elk bord een witte en een groene aspergepunt ligt.

Versier de soep verder met de belegde toastjes.