Sinaasappeltomatensoep |
|
1 kg gepelde en ontpitte tomatenstukjes gesnipperd uiwit en -groen van 1 voorjaarsui met loof 1 el citroensap 2 el olijfolie 1/2 thl honing 1/2 thl kerrie 1 thl versgehakte gember peper en zout 3 dl gezeefd sinaasappelsap 1/2 l magere yoghurt |
|
BereidingZet vooraf 4 soepkommen te koelen in de koelkast of diepvriezer.Doe de tomaten en het wit van de voorjaarsui in een keukenrobot (heeft u geen keukenrobot, gebruik dan een beker en de soepmixer). Voeg het citroensap, de olijfolie, de honing, de kerrie, de gember en peper en zout toe. Mix alles tot een gladde puree. Doe de puree in een kom en roer er het sinaasappelsap en de yoghurt doorheen. Dek alles af en zet het minstens één uur in de koelkast. Dien op in gekoelde soepkommen en bestrooi met het gesnipperde uigroen. |
Home > Recepten