Tamarillocrèmesoep |
|
peper, zout, foelie en harissa 1 laurierblad boter 300 gr pompoen 1/2 preiwit 1 kleine ui enkele lavasblaadjes (maggiekruid) 1/2 runderbouillonblokje 2 rijpe tamarillo's 1 kleine vleestomaat 50 gr puur kalfsgehakt en bloem 2 el room 1/2 el gehakte peterselie |
|
BereidingKook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, 1 blaadje laurier, een eetlepel boter en 1/2 koffielepel zout.Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg hem in het water. Versnijd de prei, de uien en de lavas en doe ze in het water. Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe. Was en pel de tamarillo's en haal het steeltje eraf. Snijd ze in kleine stukjes en voeg ze bij de soep. Laat alles zachtjes gaar koken. Pel de tomaat, ontpit ze en snij ze in kleine stukjes. Haal dan de laurier uit de soep en mix ze. Passeer ze door een puntzeef en houd ze apart. Doe een beetje bloem op uw handen, maak van het gehakt vleesballetjes ter grootte van een hazelnoot en pocheer ze gaar in de soep. Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden bij. Doe er daarna de room in en breng al roerend tot het kookpunt. Haal de soep van het vuur en doe er de tomatenblokjes en de peterselie bij. NotitiesDeze tamarillocrème is vers het lekkerst met plat ongedesemd of zuurdesembrood. |
Home > Recepten