Krabvelouté |
|
240 gr krab uit blik 30 gr boter 1 el sjalot 1/8 tl dragon peper en zout 8 el Noilly Pratt 1 fijngesneden ui 60 gr boter 3 el bloem 75 cl warme visfumet 60 cl melk peper & zout 15 cl room 2 eierdooiers |
|
Bereiding- krab in koud water weken, harde delen verwijderen, vocht uitpersen- boter smelten, sjalot erbij, dan krab. Besprenkelen met dragon en peper en 3 minuten sauteren, vermouth erbij voegen, half inkoken en opzij zetten. - uien glazen in boter, bloem erbij en twee minuten roeren. - van vuur, warme bouillon erbij. - 20 minuten sudderen, verdunnen met melk. - krab erbij, 3 minuten sudderen, verdunnen met melk. - room in andere pan + eierdooiers; Soup er geleidelijk bij +++ - voor opdienen => opwarmen, van vuur, 45 g boter erbij en 3 eetl. peterselie. |
Home > Recepten