Home > Recepten

Krabvelouté

240 gr krab uit blik

30 gr boter

1 el sjalot

1/8 tl dragon

peper en zout

8 el Noilly Pratt



1 fijngesneden ui

60 gr boter

3 el bloem

75 cl warme visfumet

60 cl melk

peper & zout

15 cl room

2 eierdooiers
  • Omschrijving recept: Soepen; Schaaldiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

- krab in koud water weken, harde delen verwijderen, vocht uitpersen

- boter smelten, sjalot erbij, dan krab. Besprenkelen met dragon en peper en 3 minuten sauteren, vermouth erbij voegen, half inkoken en opzij zetten.



- uien glazen in boter, bloem erbij en twee minuten roeren.

- van vuur, warme bouillon erbij.

- 20 minuten sudderen, verdunnen met melk.

- krab erbij, 3 minuten sudderen, verdunnen met melk.

- room in andere pan + eierdooiers; Soup er geleidelijk bij

+++

- voor opdienen => opwarmen, van vuur, 45 g boter erbij en 3 eetl. peterselie.