Home > Recepten

Venusschelpjessoep met madraskerrie

Voor de vissoep:

3 uien

1 seldertakje

500 gr visgraten

boter

1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)

5 peperbolletjes

2 preiwitten

2 el bloem

1 tl madraskerrie (zachte kerrie)

1 dl room

peper en zout



Voor de venusschelpen:

600 gr verse venusschelpen

1 ui

1/2 takje selder

boter

1 dl witte wijn



Voor het garnituur:

1/2 dl room



Madraskerrie is de meer pittige variatie van het traditionele kerriepoeder. Deze kerrie wordt vaak gebruikt in de Indische keuken.
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de visbouillon. Pel 1 ui en snipper hem fijn. Maak de selder schoon en snijd hem in kleine stukken. Was de visgraten zorgvuldig.

Smelt een nootje boter en stoof er de selderstukjes en de uisnippers in.

Voeg er vervolgens de visgraten, het kruidentuiltje en de peperbolletjes aan toe. Overgiet met 2 liter water en breng aan de kook.

Laat ca 20 minuten zachtjes sudderen en giet de bouillon vervolgens door een zeef.

Pel de overige uien. Maak de preiwitten schoon en was ze. Snipper beide groenten fijn.

Smelt een nootje boter en stoof er de prei- en uisnippers in.

Bestrooi met de bloem en de kerrie en laat nog even bakken.

Giet er vervolgens de gezeefde visbouillon over en laat nog ca 20 minuten sudderen. Mix de soep fijn en voeg er de room aan toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Was ondertussen de venusschelpen zorgvuldig. Pel de ui en snipper hem fijn. Maak het seldertakje schoon, was het en snijd het in stukken.

Smelt een nootje boter, stoof er de selder en de ui in en leg er vervolgens de venusschelpen op.

Voeg er de witte wijn aan toe en laat de schelpen onder gesloten deksel in ca 3 minuten gaar worden.

Haal de zeevruchten uit de schelpen. Verdeel de soep over 4 consommétassen en voeg er de venusschelpen aan toe.

Klop de overige room stijf en lepel deze op de soep.

Plaats de kommetjes even onder de grill en dien warm op.