Home > Recepten

Witlofsoep met gerookte paling

- 250 g filet van gerookte paling

- 10 stronken witloof (middelgroot)

- 1 grote aardappel

- 25g boter

- zout en peper

- 1/2 liter kippenbouillon (facultatief)

- verse koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Nest Mertens

Bereiding

Uit de witloofstronken het bittere hart halen, overlangs in twee en dan in kleinere stukken snijden. Aardappelen schillen en in fijne schijfjes snijden. In pot of pan met dikke bodem boter laten smelten en witloof en aardappelschijfjes laten stoven op zacht vuur.

De pot afdekken en regelmatig roeren gedurende 10 minuten. Water of kippenbouillon bijvoegen en nog een kwartier laten garen.

Oven voorverwarmen op 100 graden. De gerookte paling ontvetten en ontgraten en in dunne plakjes snijden.

Tussen twee bladen aluminiumpapier leggen en 10 minuten opwarmen in de oven. Ondertussen het witloof en aardappelmengsel fijn mixen met de handmixer tot de soep mooi glad is.

Op smaak brengen met peper en zout. Goed opwarmen en verdelen in verwarmde borden met de stukjes paling. Versieren met koriander of peterselie. Om de bitterheid te accentueren mag er zwarte peper van de molen over.