Home > Recepten

Biefstuksalade

Voor de dressing:

120 gr gorgonzola kaas

6 el olie

2.5 el rode wijnazijn

1 el mosterd

2 grote tenen knoflook, uitgeperst

2 teel gedoogde basilicum, verkruimeld



Voor de salade:

8 grote tenen knoflook, ongepeld

1 el olijfolie

1 grote paprika

4 steaks van 120 g

6 koppen gemengde groene sla

1 klein uitje, dun gesneden

1 grote tomaat in partjes
  • Omschrijving recept: Salades; Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

DRESSING: Meng alle ingredienten in een keukenmachine. Voeg peper naar smaak toe. Bedek en zet in de koelkast.



SALADE: Verhit de oven op 200°C, stand 6. Meng look en olie op de bakplaat. Zet in de oven tot look gaar is, ongeveer 10 min. Laten afkoelen. Look uitknijpen tussen vingers, zodat pel er van afgaat.

Look in reepjes snijden. Paprika over gasvlam zwart blakeren. In plastic zak doen en 10 min. uit laten stomen. Ontvellen en van zaad ontdoen. In reepjes snijden. Grote braadpan verhitten met wat boter.

Steaks erin 3 min. aan iedere kant bakken. Op vleesplank leggen en 5 min. laten staan. Groene sla over borden verdelen. Steaks diagonaal in dunne reepjes snijden en op sla leggen. Garneren met geroosterde paprika, ui en tomaat. Dressing erover scheppen. Look erover strooien en serveren.