Home > Recepten

Slaatje met avocado en tuinkruiden, exotisch

150 gr fijne boontjes

2-3 wortelen

1/2 komkommer

1 avocado

1 appel

1/4 bloemkool

1/2 bleekselder

1 rode paprika

200 gr champignons

3 sjalotten



Voor het sausje:

tomaten

1/2 teentje look

2 limoenen

3 el olijfolie

een paar sprietjes bieslook

enkele takjes dragon, basilicum en munt

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Sausjes
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1 Kook de boontjes krokant gaar.

2 Rasp de wortelen.

3 Snijd de komkommer overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snijd hem in fijne plakjes.

4 Schil de avocado, snijd hem doormidden en verwijder de pit.

Besprenkel hem met enkele druppels limoensap (van het sausje) en snijd hem in kleine reepjes.

5 Schil de appel, snijd hem in vier, verwijder het klokhuis en versnijd hem in plakjes. Sprenkel er ook enkele druppels limoensap over.

6 Haal de bloempjes van de bloemkool en snijd ze eveneens in plakjes.

7 Schil de bleekselder en snijd hem in julienne.

8 Snijd de paprika in 4, verwijder de zaadlijsten, schil hem en versnijd hem in julienne.

9 Reinig de champignons met een doek en snijd ze in plakjes.

10 Hak de sjalotten heel fijn.

11 Doe alles in een slakom en meng goed door elkaar met de handen.

12 Voor het sausje: pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitjes. Maal de tomaten heel fijn met een mixer of keukenrobot of steek ze door een zeef.

13 Plet de look, pers de limoenen en voeg dit bij de tomaten. Werk op met olijfolie.

14 Hak de tuinkruiden en voeg ze bij de tomatencoulis. Breng op smaak met peper en zout. Wees matig met dragon, want zijn smaak kan het slaatje snel gaan domineren. Giet het sausje over de sla.

Notities

Schenk hierbij een glaasje frisse jonge witte Luxemburgse wijn (vb. Riesling).