Home > Recepten

Forel in room

8 forelfilets

boter

1,5 dl room

1 theelepel mosterd

1 mespunt foelie

1 beschuit

1/2 halve groene kool

peper en zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Magnetron; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Vraag aan uw vishandelaar om de forelfilets van hun vel te ontdoen.

Spoel en droog de visfilets. Smeer 8 vuurvaste schaaltjes in met boter en bestrooi met versgemalen peper en zout.

Rol de filets op, met de velkant naar binnen, en leg ze in de schaaltjes.

Meng de room met de mosterd en de foelie en lepel de saus over de vis.

Verkruimel de beschuit en bedek het oppervlak van de filets hiermee.

Plaats de vis gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.

Reinig de bloemkool, verdeel in roosjes en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten water. Spoel daarna af onder koud water en laat uitlekken.

Smelt een nootje boter in een pan, verwarm de bloemkoolroosjes even en schik ze rond de visfilets alvorens te serveren.



Tip: U kunt deze bereiding ook klaarmaken in de microgolf-oven: daarvoor plaatst u de vis 4 minuten in de oven op de hoogste stand. De bloemkoolroosjes bereidt u onder deksel met wat water in 2 minuten op de hoogste stand.

Achteraf zout toevoegen.