Home > Recepten

Garnalenhapjes jardinière

24 mini pasteitjes van boter

50 gr boter

50 gr bleekselder

50 gr wortelen

100 gr gepelde garnalen

1 el gehakte peterselie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 24
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de boter-pasteitjes in een oven van 140°C.

Hak de schoongemaakte bleekselder en wortelen in fijne stukjes.

Smelt de boter in een kookpan en laat hierin de groenten een 3-tal minuten zachtjes stoven. Voeg er wat water aan toe om te voorkomen dat de groenten aan de kookpan zouden kleven en om tevens een sausje te bekomen. Voeg tenslotte de garnalen toe, roer alle ingredienten flink onder elkaar en laat nog een minuutje verder opwarmen.

Breng op smaak met wat peper en eventueel een snuifje zout.

Haal de mini-pasteitjes uit de oven en vul ze met de garnalen-jardiniere. Versier met wat gehakte peterselie.