Home > Recepten

Eendenfilet op gemengde salade, gerookte

300 gr gerookte eendenfilet

100 gr groene boontjes

1/4 krulsla

1/4 rode krulsla

5 radijzen

4 el denappelpitten

boter

2 rijpe perziken

1 dl wijnazijn

2 el olie

2 el gehakte bieslook

peper en zout



Tip: Gerookte eendenfilet, reeds voorgesneden, vindt u in de delikatessewinkel en sommige grootwarenhuizen.
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het overtollige vet van de eendenfilets en houd deze koel.

Maak de groene boontjes schoon en kook deze krokant gaar in gezouten water. Was de slasoorten en dep ze droog. Was de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes. Bak de denappelpitten in een nootje boter.

Schil de perziken, ontpit ze en snijd ze in stukjes. Mix de perzikstukjes met de wijnazijn en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Giet wat van de perzikencoulis op de slasoorten, de boontjes en de radijsjes.

Schik de salade op de rand van het bord. Plaats de eendenfilet in waaiervorm in het midden en strooi er de denappelpitten en de bieslook over.