Grisonsalade |
|
2 middelgrote tomaten tabasco 1 ei een half busseltje waterkers een klein kropje rode sla het hart van een krop eikebladsla 30 g grison 50 g oude Hollandse brokkelkaas 1 snede wit brood 2 teentjes look olijfolie peper en zout |
|
BereidingWas de tomaten, pel ze, snijd ze middendoor en ontpit ze Laat de helften uitlekken en doe er 4 druppeltjes tabasco in. Leg de tomaten met de open zijde naar boven in het midden van de borden.Kook het ei ca. 10 minuten in lichtgezouten water. Pel het en hak het grof (het ei mag nog warm zijn). Spoel de waterkers en dep deze droog. Haal er de grofste stengels uit. Maak de rode sla los en maak ze schoon. Was ook de eikebladsla en trek ze in stukken. Meng de slasoorten met het vlees en de verkruimelde kaas. Kruid met flink wat peper. Verdeel de groenten dekoratief rond de tomaat. Snijd het brood in croûtons van 1 cm. Pers de look fijn en fruit deze met het brood in wat olijfolie. Verdeel de bereiding over de tomaat. Strooi tenslotte het gehakte ei er over. NotitiesServeer met een glaasje rosé. |
Home > Recepten