Home > Recepten

Kipkoepeltjes met mieriksmayonaise

1 wortel

1 preistaaf

1 seldertakje

1 ui

2 teentjes look

1 braadkip van ca 1 kg

1 larierblaadje

1 kruidnagel

2 tomaten

1 dl room

1 el geraspte mierikswortel

2 el mayonaise met citroen

1 busseltje radijsjes

2 sinaasappels

peper en zout



Tip: - U kunt de geraspte mierikswortel kant en klaar in bokaaltjes kopen. De hoeveelheid die u bebruikt, hangt van uw persoonlijke smaak af en van de sterkte van de mierikswortel.

- In plaats van sinaasappels kunt u ook pompelmoezen gebruiken. Deze zijn fijner van smaak maar kleuren het bord minder.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1u10
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak de wortel, de preistaaf en het seldertakje schoon en snijd alle groenten in stukjes.

Pel de ui en de teentjes look en snipper ze fijn.

Breng 2 liter lichtgezouten water aan de kook en voeg er de kip, de groenten, het laurierblaadje en de kruidnagel aan toe. Laat ca 30 minuten koken.

Neem de kip uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 1 cm.

Klop de room half stijf op en roer er de mierikswortel onder.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de room tenslotte bij de mayonaise.

Was de radijsjes. Snijd er 8 kapjes af met wat groen aan en snijd de radijsjes zelf in 4.

Snijd het kippenvlees in stukjes van ca 2 cm.

Roer de stukjes kip, radijs en tomaat onder de mayonaise en schep, met behulp van een ijsschep, 2 bolletjes op elk bord. Zet er de radijskapjes bovenop.

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat het vruchtvlees even uitlekken en versier er de

borden mee.