Home > Recepten

Kipfilet met gemengde sla/sinaasappel/soldaatjes

4 kipfilets

2 el arachide-olie

2 sinaasappels

100 g gemengde sla

0 5 dl notenolie

0,5 dl druivepitolie

1 el frambozenazijn

takjes kervel

basilicumblaadjes

roze peperbolletjes

4 sneetjes toastbrood

50 g boter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kruid de kippenfilets, bak ze aan beide zijden in arachide-olie gedurende 5 minuten. Verpak ze in aluminiumfolie en houd ze lauw-warm.

Schil de sinaasappelen, snijd de partjes uit het vlies.

Deglaceer de braadpan van d kippenfilets met het opgevangen sinaasappelsap. Vermeng de olie, de frambozenazijn en het deglaceervocht tot een vinaigrette. Wentel er de risse, gemengde sla door en verdeel hem over 4 borden. Strooi takjes kervel, fijngehakte basilicum, roze peperbolletjes over de sla.

Schik de sinaasappelpartjes rond de sla.

Snijd de sneetjes toastbrood in tweeën en verdeel ze in de kortste weg in staafjes van 1 cm breed. Bak ze krokant in boter en schik ze kruisvormig rond de sla.

Snijd de lauwe kippenfilets in de lengte in fijne plakjes en schik ze waaiervormig op de sla.