Home > Recepten

Komkommerslaatje met gebakken uier

1 kleine krulandijvie

1 kleine komkommer

1 stronkje witloof

het sap van 1/2 citroen

250 gr gekookt uier

boter

2 el olijfolie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de anijvie, zwier ze droog en trek ze in kleine stukjes.

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en haal er de zaadjes uit met een koffielepeltje. Snijd in dunne schijfjes.

Was het witloof en snipper het fijn. Besprenkel het witloof met een beetje citroensap zodat het niet verkleurt.

Snijd de uier in reepjes, bak deze in boter en kruid met veel peper, een beetje zout en de rest van het citroensap.

Meng de andijvie, de komkommer en het witloof. Voeg er de olijfolie aan toe en kruid met peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden en schep er de gebakken uier, samen met het braadvet over.

Notities

Dien op met vers stokbrood en een frisse pint.