Home > Recepten

Kreefteslaatje met mango en roze peper

Voor de court-bouillon:

4 l water

1 ui

1 wortel

1 selderstaaf

2 el grofgemalen peper

1 scheut azijn

tijm en laurier

2 verse kreeften van 400 gr elk



Voor het kreefteslaatje:

1 pakje gemengde sla van 150 gr

1 mango



Voor de dressing:

1 el mosterd

1 ei

vruchtvlees van 1 mango

1 dl notenolie

1 dl witte wijnazijn

peper en zout

1 koffielepel suiker

1 el gedroogde roze peper
  • Omschrijving recept: Salades; Schaaldiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Doe in een kookpan 4 liter water en alle ingredienten voor de court-bouillon. Breng aan de kook.

Doe de kreeften met de kop naar beneden in de kokende bouillon en breng terug tot aan het kookpunt.

Neem van het vuur en laat in het kookvocht afkoelen.

Voor de dressing mixt u de mosterd, het ei en het mangovruchtvlees en voegt u geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.

Kruid met peper en zout en voeg de suiker toe.

Trek de scharen van de kreeft en snijd de kreeft in de lengte doormidden.

Haal het vlees uit de staart en verwijder het darmkanaal. Kraak de scharen met de botte zijde van een mes en haal het vlees eruit. Snijd de ellebogen doormidden en haal ook hier het vlees uit.

Trek de pootjes van de kop en gebruik ze net als het dekschild van de kop voor de garnering.

Schil de mango en snijd de twee helften van de platte pit. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes.

Leg in het midden van het bord een beetje sla. Lepel er een beetje saus over. Daarop plaatst u het kreeftevlees.

Bovenaan legt u het dekschild en de kreeftepootjes.

Onderaan schikt u de mangoschijfjes in waaiervorm.

Strooi hier en daarn nog wat roze peperbolletjes.

Geef er de rest van de dressing apart bij en zorg voor een kreeftevorkje.

Notities

Schenk hierbij een glaasje Chablis of Sancerre.