Home > Recepten

Boursinkroontje/luzernescheuten/mierikswortelsaus

1 dl mayonaise

1 dl room (20 % vetgehalte)

1 theelepel Dijonmosterd

1 el geraspte mierikswortel

4 sneden brood

2 Boursinkaasjes (met of zonder kruiden)

2 el gekookte erwtjes

1 grote wortel

4 blaadjes basilicum

1 bosje bieslook

1 bakje luzernescheuten (alfalfa)

nootmuskaat en peper
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Meng de mayonaise met de room, de Dijonmosterd en de geraspte mierikswortel. Laat de saus 1 uur trekken en wrijf ze daarna door een zeef. Toast het brood en steek er vier rondjes uit ter grootte van de Boursinkaasjes. Leg op elke toast een half kaasje en strijk ze gaaf-glad. Versier de rand van het kaasje met een ring van erwtjes.

Maak de wortelen schoon, steek er met een Parijs uitsteeklepeltje 12 bolletjes uit en kook deze beetgaar. Schik in het midden 3 gekookte wortelknikkertjes versierd met een blaadje basilicum.

Verdeel de mierikswortelsaus over 4 grote borden en laat de sausspiegel uitvloeien tot op 5 cm van de rand van het bord.

Trek met een mespunt 9 pieken naar de buitenkant van het bord. Leg in elke punt een sprietje bieslook. Drapeer in het midden een luchtige ring luzernescheuten en plant er het kaaskroontje in.

Bestrooi de rand van de borden met versgemalen peper en nootmuskaat.