Kummelsalade |
|
Voor de dressing: l sjalot l koffielepel mosterd l eierdooier 1 dl olie een geutje azijn 0,5 dl room 50 g Boursin-kaas 1 koffielepel gehakte kervel 1 koffielepel gehakte dragon peper en zout Voor de sla: 100 g fijne groene boontjes l/2 kropsla 100 g champignons 1 blokje Gouda met kummel van ca. 200 g 1 vleestomaat zout |
|
BereidingPel de sjalot en hak hem fijn. Mix de mosterd, samen met de eierdooier en de gehakte sjalot. Voeg er geleidelijk de olie en vervolgens de azijn, de room en de Boursin aan toe. Spatel er vervolgens de gehakte kervel en dragon onder en breng op smaak met peper en zout.Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Was de kropsla en snijd de bladeren in fijne slierten. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de kaas in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Meng alle ingredienten in een slakom en giet er de dressing over. Was de tomaat en snijd ze in dunne halve schijfjes. Versier hiermee de sla. Serveer met roggebrood. Dit slaatje smaakt ook heel lekker na de maaltijd ter vervanging van het traditionele stukje kaas. |
Home > Recepten