Home > Recepten

Salade met boekweit, maaltijd-

200 gr boekweitkorrels

een nootje boter

4 dl water

zout

1/4 rode kool

2 preiwitten

2 appels

4 el fijngehakte cashewnoten

100 gr Emmenthaler, in blokjes gesneden



Voor de saus:

4 el citroensap

3 el olie (olijfolie of zonnebloemolie)

6 el yoghurt

peper en zout



Voor het garnituur:

1 el bieslook of pijpajuin (ui)

1 el hele cashewnoten
  • Omschrijving recept: Salades; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Fruit de boekweitkorrels in een pan met dikke bodem gedurende 10 minuten al roerend in boter. Voeg water en zout toe. Laat de boekweit aan de kook komen, draai het vuur laag en laat de boekweit onder deksel in 30 min gaar worden.

Maak de korrels los met een vork en laat afkoelen.

Intussen schaaft u de rode kool heel fijn en snijdt u de prei in fijne ringetjes.

Snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel ze met een paar druppels citroensap.

Snijd de bieslook fijn.

Voor de saus mengt u het citroensap, de olie en de yoghurt in een kommetje en brengt u alles op smaak met peper en zout.

Als de boekweit koud is, mengt u er de koude groenten en de noten onder.

houd een beetje groenten apart om de salade te versieren.

Giet de saus over de salade en schep alles goed door elkaar. Schep er ook de blokjes kaas onder.

Versier met de resterende groenten, de hele noten en de bieslook en serveer met een glaasje thee, of verwarmd appelsap met een snuifje kaneel.