Home > Recepten

Kokkelpasteitjes, mini-

24 mini-pasteitjes van boter

20 gr boter

10 gr bloem

1 dl witte wijn

1/2 dl room

1 bokaal kokkels van 180 gr

1 el gehakte peterselie

enkele sprietjes bieslook

peper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 24
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de mini-pasteitjes in een oven van 140°C.

Smelt de boter in een kookpan en maak er met de bloem, de witte wijn en de room een gebonden sausje van. Laat enkele minuten doorkoken.

Laat de kokkels uitlekken en voeg ze bij de saus.

Breng de saus verder op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte peterselie. Vul de mini-pasteitjes met de kokkels en versier met een sprietje bieslook.