Home > Recepten

Taartjes Dubarry, mini-

6 mini-taartjes van boter

1 kleine, groene torentjesbloemkool

boter

25 gr geraspte oude kaas

6 verse kwarteleitjes

6 druppels tabasco

foelie, peper en zout



Tip: In plaats van torentjesbloemkool kunt u ook gewone bloemkool of broccoli gebruiken. Versier de taartjes dan wel met enkele schijfjes radijs.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Belgisch (Vlaanderen)
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de mini-taartjes in een voorverwarmde oven van 140°C.

Maak de bloemkool schoon, spoel ze en verdeel ze in roosjes.

Bewaar enkele roosjes voor het garnituur en kook de rest beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder de koude kraan en dep de roosjes droog.

Bak ze vervolgens in een nootje boter en breng op smaak met folie en peper. Hak ze tenslotte in stukjes en verdeel deze over de warme mini-taartjes. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats de taartjes nog even in de oven tot de kaas smelt.

Bak ondertussen de kwarteleitjes, als spiegeleitje, in een nootje boter en doe op elke dooier één druppel tabasco.

Haal de taartjes uit de oven en schep er de spiegeleitjes op.

Snijd de apartgehouden rauwe bloemkoolroosjes in schijfjes en versier er de taartjes mee.