Home > Recepten

Omelet met gerookte zalm en kaas

4 eieren

1 dl melk

peper en zout

50 gr geraspte cheddar

boter

50 gr gerookte zalm, in reepjes van 1 cm breed

2 el fijngesneden pijpajuin (ui)
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Visgerechten; Kaasgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Klop de eieren los met de melk, de peper, een snuifje zout en de kaas.

Opgelet: voeg minder zout toe dan u gewend bent, want de gerookte zalm en de kaas bevatten reeds een hoog zoutgehalte.

Smelt de boter in een pan en giet er het mengsel in.

Bak de omelet op een zacht vuurtje smeuig. Strooi er de zalmreepjes en de pijpajuintjes over en serveer met broodjes of brioches.





Om te voorkomen dat een omelet in de pan aankoekt kunt u een beetje olie bij de margarine doen voordat u de eieren in de pan giet.