Home > Recepten

Kwartelslaatje met appeltjes en ciderazijn, lauw

50 gr veldsla

1 kropje rode sla

1 witloofstronkje

1 appel

het sap van 1/2 citroen

1 el notenolie

4 kwartels

boter

100 gr mager spek

1 theelepel suiker

2 el ciderazijn

1 dl room

peper en zout
  • Omschrijving recept: Salades; Wildgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Was de veldsla en de rode sla, maak het witloof schoon en snijd deze groenten in reepjes van ca 1 cm breed.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in julienne van ca 1 cm dik. Meng deze onder de groentejulienne en voeg er het citroensap, de notenolie, peper en zout aan toe.

Kruid de kwartels met peper en zout en schroei ze in een nootje boter aan alle zijden dicht. Leg ze vervolgens in een met boter ingesmeerde ovenschaal en plaats deze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Ontzwoerd het spek en snijd het in reepjes. Bak deze krokant in de braadpan van de kwartels en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Strooi de suiker in de pan, laat smelten en roer er de ciderazijn en de room onder. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het slaatje over 4 borden.

Snijd de boutjes en het borstvlees van de kwartels en schik ze op de sla.

Giet de saus door een zeefje en verdeel ze over de bereiding.

Bestrooi tenslotte met de spekreepjes en serveer dit slaatje met een glaasje Cider.