Home > Recepten

Champignonpâté 2

350 g kalfslever

250 g vers mager spek

350 g mager varkensvlees

1 ui

200 g champignons

50 g boter

zout

peper

100 g vers vet spek in plakjes
  • Omschrijving recept: Pâté's; Paddestoelgerechten; Kalfsvleesgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Libelle

Bereiding

Maal lever, mager spek en varkensvlees. Snipper het ui en snij de champignons in plakjes en fruit zachtjes met peper en zout. Meng met de vleesmassa.

Vet de pâtépot in en doe het vleesmengsel erin, goed aandrukken. Leg het vetspek erop en druk de deksel er stevig op.

Zet de pot in de braadslee, vul die met kokend water en zet onderin een oven van 160°. Bak een uur en laat de pot op een rooster afkoelen. Haal pas daarna het deksel eraf.

Snij voor gebruik een plak eraf en bewaar de rest met folie afgedekt in de koelkast (max.14 dgn houdbaar).

Benodigdheden

Nodig: een pâtépot van 1˝ liter met deksel en een braadslee