Champignonpâté 2 |
|
350 g kalfslever 250 g vers mager spek 350 g mager varkensvlees 1 ui 200 g champignons 50 g boter zout peper 100 g vers vet spek in plakjes |
|
BereidingMaal lever, mager spek en varkensvlees. Snipper het ui en snij de champignons in plakjes en fruit zachtjes met peper en zout. Meng met de vleesmassa.Vet de pâtépot in en doe het vleesmengsel erin, goed aandrukken. Leg het vetspek erop en druk de deksel er stevig op. Zet de pot in de braadslee, vul die met kokend water en zet onderin een oven van 160°. Bak een uur en laat de pot op een rooster afkoelen. Haal pas daarna het deksel eraf. Snij voor gebruik een plak eraf en bewaar de rest met folie afgedekt in de koelkast (max.14 dgn houdbaar). BenodigdhedenNodig: een pâtépot van 1˝ liter met deksel en een braadslee |
Home > Recepten