Vleespâté, eenvoudig, uit de magnetron |
|
100 g bacon in dunne plakken 250 g hamlappen 250 g mager kalfsvlees 125 g gekookte ham (1 plak) 125 g varkenslever 50 g boter 1 ei 2 lepels rode port suiker koriander tijm zout peper 1 lepel geconserveerde groene pepertjes 1 laurierblad |
|
BereidingBedek de bodem en wanden van de vorm met de bacon, houd wat achter om de pâté mee te bedekken.Maal hamlappen en kalfsvlees, snij ham en lever in blokjes. Laat de boter in een open schaaltje op 700 watt smelten (±2 min.). Meng verder alle ingredienten behalve pepertjes en laurier. Roer de pepertjes erdoor en doe in de vorm. Strijk de massa glad en doe er een laurierblad op. Afdekken met de rest van de baconbacon en magnetronfolie. Laat 22-24 minuten op 210 watt gaarworden. Magnetronfolie eraf, alufolie erop en een plankje met ±1,5 kg gewicht op de pâté leggen, zo laten afkoelen. In plakken serveren. NotitiesLekker met warme cumberlandsaus.BenodigdhedenVoor een langwerpige vorm van 7,5 dl. |
Home > Recepten