Home > Recepten

Vleespâté, eenvoudig, uit de magnetron

100 g bacon in dunne plakken

250 g hamlappen

250 g mager kalfsvlees

125 g gekookte ham (1 plak)

125 g varkenslever

50 g boter

1 ei

2 lepels rode port

suiker

koriander

tijm

zout

peper

1 lepel geconserveerde groene pepertjes

1 laurierblad
  • Omschrijving recept: Pâté's; Kalfsvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Magnetron
  • Bereidingstijd: 8

Bereiding

Bedek de bodem en wanden van de vorm met de bacon, houd wat achter om de pâté mee te bedekken.

Maal hamlappen en kalfsvlees, snij ham en lever in blokjes.

Laat de boter in een open schaaltje op 700 watt smelten (±2 min.).

Meng verder alle ingredienten behalve pepertjes en laurier. Roer de pepertjes erdoor en doe in de vorm. Strijk de massa glad en doe er een laurierblad op. Afdekken met de rest van de baconbacon en magnetronfolie.

Laat 22-24 minuten op 210 watt gaarworden. Magnetronfolie eraf, alufolie erop en een plankje met ±1,5 kg gewicht op de pâté leggen, zo laten afkoelen.

In plakken serveren.

Notities

Lekker met warme cumberlandsaus.

Benodigdheden

Voor een langwerpige vorm van 7,5 dl.