Pastei van rundvlees met ingemaakte walnoten |
|
olie 1 gesneden ui 2 gehakte tenen knoflook 3 plakken doorregen rookspek 1350 g mager rundvlees in blokjes 2 lepels bloem 1 verkruimeld bouillonblokje 1 glas rode wijn 1 lepel scherpe mosterd 1 lepel tomatenpuree 1 lepel gemengde kruiden 2 lepels worcestershiresaus 250 g gehalveerde paddestoelen 12 ingemaakte walnoten 2 lepels fijngesneden peterselie zout peper 450 g bladerdeeg 1 geklutst ei |
|
BereidingDe vulling moet een dag van tevoren worden gemaakt.Verhit wat olie in een pan met dikke bodem, doe ui, knoflook en spek erin. Smoor tot het zacht is. Verhit in een andere pan wat meer olie, schroei het vlees dicht en bruin (beetje bij beetje!) en voeg bij het ui-spekmengsel. Strooi er bloem over en zet op matig vuur. Roer bouillonblokje, wijn, mosterd, tomatenpuree, kruiden en Worcestersaus erdoor. Deksel erop en 2 uur zachtjes smoren. Doe de paddestoelen en walnoten erbij, peterselie, zout en peper en laat liefst de hele nacht in de pan afkoelen. Verwarm de volgende dag de oven voor op 180°. Rol het deeg uit, druk de schaal er omgekeerd in en snij het een centimeter groter af (deksel). Snij stroken van 1 cm breed voor een dubbele laag langs de rand en snij uit de rest decoratieve versiersels als bloemen en blaadjes. Doe de vulling in de schaal en maak een schoorsteen van folie of een omgekeerd eierdopje. Vet de rand van de schaal in, leg de 1 cm brede reep erover en kwast in met ei. Leg dan het deegdeksel erop en kwast ook met ei. Snij de randen golvend af en versier het deksel met de blaadjes en bloemetjes. Kwast in met ei. Zet 20-30 minuten in de oven tot de pastei goed gerezen en goudbruin is. BenodigdhedenNodig: een vuurvaste schaal van 20 x 30 cm of 2 liter. |
Home > Recepten